Galbūt daliai skaitytojų bus gerai žinomas kiekvienais metais liepos pradžioje vykstantis festivalis „Gyvosios archeologijos dienos Kernavėje“. Čia apsilankę svečiai gali išvysti, kaip Ankstyvaisiais viduramžiais gyveno lietuviai, ką valgė, kaip rengėsi. Iš pirmo žvilgsnio visa tai gali atrodyti kaip šou su istorijos elementais. Visgi tiesa kur kas labiau intriguojanti – kiekviena detalė paremta istoriniais šaltiniais ir archeologiniais duomenimis. Šiame ir panašiuose renginiuose sutiksite archeologę, besidominčia eksperimentine archeologija ir gyvąja istorija, Kernavės archeologinės vietovės darbuotoją ir laidos „Keliaujanti laiku“ vedėją A. Luchtanaitę.

„Delfi Plius“ ji sutiko papasakoti apie eksperimentinę archeologiją ir kaip galėjo atrodyti gyvenimas Ankstyvaisiais viduramžiais. Pasirodo, tais laikais garbingiausiam svečiui būdavo duodama virta ožio akis. Vieno renginio metu tokia akis buvo duota ir aukščiausio rango Lietuvos valstybės vadovui. Stebint žurnalistams ir renginio lankytojams neliko nieko kito, kaip tik akį suvalgyti.

Atrodo kaip šou, tačiau tai rimtas mokslas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)