Ne išimtis ir mano šeima bei artimų draugų ratas. Šeimoje stengiamės sveikiau maitintis, derinti maisto produktus, rečiau vartoti greitą maistą. Tačiau viską darome su saiku – jei labai norisi suvalgyti picos, tai tą ir darome.

O viena mano pažįstama labai pasinėrė į sveiką mitybą. Bet taip stipriai, kad jau mūsų bičiulių ratas pradėjom net jos vengti. Nes taip atrodo, kad jos įpročiai turi įtraukti ir mus.

Man taip gyventi net nesinori! Manau, kad maistas turi teikti malonumą, o ne nuolatinį stresą galvojant apie tai, ką dedi į burną.

Vienas nutikimas išvis išmušė iš vėžių. Buvo mano vyro gimtadienis – tradiciškai susirinkome visi draugai. Gaminau mums įprastą maistą, daugmaž žinojau, ką draugai mėgsta. Sugaišau tikrai nemažai laiko ir visiems svečiams labai patiko vaišės... Išskyrus tą mūsų sveikuolę.

Buvo tikrai nesmagu matyti jos susiraukusį veidą. Dar jeigu būtų tik raukiusis, tai tiek to, tačiau kiekvieną kąsnį (ne tik jos, bet ir kitų) lydėjo replikos. Atrodė, pasakytos su didžiausiu pasišlykštėjimu.

„Fuu, čia majonezas? O duona – pilno grūdo? Ne, to aš tai tikrai nevalgysiu, kaip galite šitą kišti į save“, – tokios ir panašios replikos gadino visiems apetitą ir nuotaiką.

Iš pradžių dar bandžiau siūlyti kažką kitą, vėliau pasidarė pikta ir rėžiau, kad tegul atsineša savo salierus, jei jau taip viskas blogai.

Mano nuomone, maitinkis ir daryk, ką tu nori, bet savo nuomonės nekišk kitiems. Ypač kai esi pakviestas į svečius. O jei jau tau kažkas netinka ir turi specialių poreikių maistui, tai atsinešk tą, ką valgai.

Nes toks elgesys ne tik, kad nemandagus, bet ir trikdantis. Tiek šventės šeimininkus, tiek kitus svečius.

Mada yra mada, bet sveiko proto nereikia pamesti – svarbu ne tik sveikai maitintis, bet ir sveikai mąstyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (155)