Ūkio augimas leidžia puoselėti santūrų optimizmą, jog nuo 2014 m. liepos 1 d. galėsime ištaisyti didelę buvusios Vyriausybės skriaudą pensininkams ir dalinai kompensuoti nurėžtas pensijas.

Svarbu ne tik pensijų ar algų dydis, bet ir kiek už jas galime nupirkti. Pirmą kartą po ketverių metų nustojo augti elektros energijos ir gamtinių dujų kainos.

Priešingai – jos pradėjo mažėti dėl sprendimų, priimtų dabartinės Vyriausybės. Dar lengviau daugiabučiuose gyvenantys kauniečiai galės atsipūsti, kai daugelyje Lietuvos savivaldybių 2014-2016 metais pradės veikti naujos biokuro katilinės ir šildymo kainos dar ženkliau sumažės. Sprendimai dėl šių katilinių rekonstrukcijos priimti jau dirbant A. Butkevičiaus Vyriausybei ir man vadovaujant Ūkio ministerijai.

Džiaugiamės išsaugoję A. Butkevičių ministro pirmininko pareigose, nes dalyvavimas prezidento rinkimų kompanijoje, jam atimtų daug jėgų ir laiko.

Jam tikrai neblogai sekasi, vykdyti premjero pareigas, tauta juo pasitiki. Tą byloja aukšti reitingai ir teigiami poslinkiai Lietuvos gyvenime.

Tačiau socialdemokratai, būdami įtakingiausia ir didžiausia politine jėga Lietuvoje nori matyti ir turi turėti savo atstovą aukščiausiame šalies – prezidento poste.

Vakarų Europoje vyrauja įprasta praktika, jog politinės partijos į šį postą deleguoja vieną iš savo lyderių. Europarlamentaras ir Socialdemokratų partijos pirmininko pavaduotojas Zigmas Balčytis yra toks lyderis, galintis tapti lygiaverčiu varžovu prezidentei Daliai Grybauskaitei.

Socialdemokratai dėl savo kandidato ir dėl pargalės prezidento rinkimuose kausis negailėdami nei laiko, nei jėgų.

Išgyvename patį niūriausią metų laikotarpį. Tačiau ir pavasaris nebūtų toks mielas jei prieš tai nebūtų šaltos žiemos. O su pavasariu ateis ir įdomus politinis sezonas.