Teiginiai


Buvęs Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas po atsistatydinimo jau yra Europoje ir jachtoje. Jis gana gerai „išaugo“ su Amerikos pagalba ir trilijonais dolerių be jokios kontrolės ar stebėjimo (archyvas).

Verdiktas


Melas. Oleksijaus Reznikovo nuotrauka jachtoje nufotografuota 2020 m. Turkijoje, kur buvęs Ukrainos gynybos ministras viešai paskelbė apie savo sužadėtuves su Julija Zorii. Nėra jokių duomenų apie tai, kad O. Reznikovas būtų išsikraustęs į Europą. Tokiomis žinutėmis siekiama sugadinti buvusio Ukrainos pareigūno reputaciją, melagingai tikinant esą Ukrainos valdžia – korumpuota ir iš tiesų nesidomi savo šalimi, siekia susikrauti turtų ir pabėgti svetur.

Melo detektoriaus komentaras


Nuotrauka, kuria susidomėjo melagingą informaciją paskelbę interneto vartotojai, nėra nauja. Pats Oleksijus Reznikovas savo „Facebook“ paskyroje ja kartu su keliais kitais kadrais, nufotografuotais tą pačią dieną, pasidalino dar 2020 m. Vasaris 14 d. (čia). Pažvelgus į kitas fotografijas ir politiko paliktą komentarą akivaizdu, kad jachtoje taurės buvo pakeltos sužadėtuvių paskelbimo proga. Tiesa, pora susižadėjo 2019 m. rudenį, tačiau oficialiai apie tai pranešta kitų metų Šv. Valentino dieną.

Klaidinanti žinutė

Apie romantišką gestą rašė ir Ukrainos žiniasklaida. Portale 24tv.ua paskelbti detalūs O. Reznikovo gyvenimo faktai ir pastraipa apie būtent šį epizodą: „Antroji Reznikovo santuoka įvyko praktiškai prieš mūsų akis. Apie audringą romaną su televizijos kanalo ICTV rytinės laidos vedėja Julija Zorii tapo žinoma 2020 m. žiemą, kai pora paskelbė apie sužadėtuves. Valentino dienos proga Reznikovas parašė didelį įrašą socialiniame tinkle „Facebook“ ir pagaliau atskleidė paslaptį“, – rašyta portale.

Vieta, kurioje įamžintos asmeninės O. Reznikovo akimirkos – Turkijos sostinė Istambulas, nes fone matyti Rumeli pilies bokštas.

Oleksijus Reznikovas užfiksuotas prie Rumeli pilies

Žiniasklaidoje nepasirodė jokių pranešimų apie O. Reznikovo persikraustymą į Europą, tokiu žingsniu politikas nesigyrė ir pats. Radiosvaboda.org rugpjūčio 17 d. publikuotame straipsnyje svarstyta, kokio darbo galėtų imtis atsistatydinęs Ukrainos gynybos ministras (čia). Pateikta ekspertų svarstoma versija, kad O. Reznikovui galėtų būti pasiūlyta Ukrainos ambasadoriaus Didžiojoje Britanijoje kėdė, tačiau ir tai – tik versija, o ne patvirtintas faktas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją