Teiginiai


Nuotraukoje vaizduojamos Angela Merkel, Theresa May ir Dalia Grybauskaitė paauglystėje. Jos visos yra Hitlerio, Rotšildo ir Kasnerio biologinės dukterys.

Verdiktas


Melas. Nuotraukoje vaizduojama tik buvusi Vokietijos ministrė pirmininkė Angela Merkel su draugėmis, o kitų išvardytų buvusių valstybių vadovių joje nėra. Nė viena iš šių moterų nėra A. Hitlerio ar Rotšildų palikuonė.

Melo detektoriaus komentaras


Nespalvota nuotrauka, kurioje nufotografuotos trys panašaus amžiaus paauglės merginos, socialiniuose tinkluose dėmesio sulaukė dar 2020 m. Įrašuose šalia fotografijos atskleista, kad tai, esą, dabar jau buvusios trijų valstybių vadovės – buvusi Vokietijos ministrė pirmininkė Angela Merkel, Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May bei Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Be to, pateiktas ir šokiruojantis faktas, neva visos trys moterys yra „Hitlerio, Rotšildo ir Kasnerio biologinės dukterys“.

Prieš keturis metus socialinių tinklų vartotojų fantaziją kaitinusi nuotrauka pastaraisiais mėnesiais vėl buvo ištraukta į dienos šviesą.

Klaidinančios žinutės

Tiesa ta, kad šioje fotografijoje užfiksuota tik viena iš trijų moterų – buvusi Vokietijos ministrė pirmininkė Angela Merkel. Kai 2015 m. žurnalas „Time“ A. Merkel paskelbė metų žmogumi, jame pasirodė išsami publikacija su archyvinėmis nuotraukomis. Viena iš jų ir yra ta pati socialiniuose tinkluose paviešinta fotografija. Joje užfiksuota aštuoniolikmetė Angela Kasner (aut. past. mergautinė A. Merkel pavardė) su draugais per Naujųjų metų išvakarių vakarėlį Berlyne 1972 m. (čia).

A.Merker gimė 1954 m. Jos tėvas – 1926 m. gimęs ir 2011 m. miręs protestantų pastorius Horstas Kasneris.

Theresa May gimė 1956 m., o jos tėvas buvo Anglikonų bažnyčios dvasininkas Hubertas Brasieras.

Dalia Grybauskaitė gimė 1956 m. Polikarpo Grybausko ir jo žmonos Vitalijos Korsakaitės šeimoje.

Taiga, nė viena iš šių trijų buvusių valstybių vadovių nėra nei Hitlerio, nei Rotšildo dukra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją