Teiginiai


Buvęs „Pink Floyd“ lyderis Rogeris Watersas sako, kad:
1. Ukrainos miestas Sevastopolis Rusijai ir rusams yra labai svarbus, o daugybė sutarčių ir dokumentų nurodo, kad jis turi priklausyti Rusijai.
2. Rusijos nereikėtų kaltinti dėl to, kad Ukraina padalinta į dvi dalis, nes didžiausia kaltė turėtų gulti ant JAV pečių.
3. Rusai tokie drąsūs, tvirti ir nepalenkiami, turi tikrai didelę ir labai stiprią šalį (archyvuota žinutės kopija ČIA).

Verdiktas


Rogeris Watersas iš tikrųjų yra sakęs visus įvardytus žodžius, tačiau tai įvyko 2018 m. rugpjūčio mėnesį, o ne dabar. Dėl šios priežasties šie pasisakymai gali nebebūti aktualūs. Siekiant susidaryti įspūdį, ką R. Watersas mano apie šiais metais Rusijos pradėtą invaziją į Ukrainą galima perskaityti jo viešu laišku, kuriame atlikėjas išdėsto savo poziciją (ČIA).

Melo detektoriaus komentaras


Grupės „Pink Floyd“ įkūrėjo Rogerio Waterso prielankumas Rusijai buvo juntamas jau seniai, tačiau socialiniuose tinkluose išplatintus žodžius muzikantas pasakė ne dabartinio Rusijos karo su Ukraina konteksto fone, o kur kas seniau – 2018 m. rugpjūčio 28 d., duodamas interviu (interviu vaizdo įrašas ČIA).

Šių metų vasario 24 d. Rusijos pradėto karo suverenioje valstybėje fone atlikėjo pasisakymai tapo nuosaikesni, tačiau ir čia bendraudamas su žurnalistais jis negailėjo kritikos Vakarų organizuojamam ginklų tiekimui bei vadino buvusius Jungtinių Amerikos Valstijų vadovus nusikaltėliais.

Kovo mėnesį žurnalas „Rolling Stone“ pranešė apie R. Waterso parašytą atvirą laišką 19-metei ukrainietei Alinai Mitrofanovai, kuriame jis pasmerkia Rusijos invaziją į Ukrainą. A. Mitrofanovos prašymą pasisakyti apie Ukrainoje pradėtą karą ir dainininko atsakymą galima rasti jo „Facebook“ paskyroje (ČIA).

„Esu pasišlykštėjęs Putino invazija į Ukrainą. <...> Tai – nusikalstama klaida, nusikaltėlio veiksmas. Nedelsiant turėtų būti paliaubos. Aš gailiuosi, kad Vakarų vyriausybės peni tą gaisrą, kuris sunaikins tavo gražią šalį, plūsdamos Ukrainą ginklais vietoje to, kad palaikytų diplomatiją, reikalingą sustabdyti skerdynėms“, - laiške rašė R. Watersas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)