Teiginiai

Suomijoje parduodami žmogienos mėsainiai.

Verdiktas

Manipuliacija. Nors žmogienos mėsainių konceptas gali šokiruoti, bet tai tebuvo bandymas reklamuoti televizijos serialo „Vaikštantys numirėliai“ devintąjį sezoną. Mėsainiai ne iš žmogienos, bet veršienos.

Melo detektoriaus komentaras

Viešinamuose vaizdo įrašuose matosi, kad ant „žmogienos mėsainius“ dalinančio maisto vagonėlio Suomijoje yra vienas svarbus pavadinimas: „Vaikštantys numirėliai“ (angl. The Walking Dead).

Detalesnė „Google“ paieška atskleidžia, kad 2018 m. Suomijoje vyko serialo „Vaikštančių numirėlių“ devintojo sezono premjeros reklaminė akcija. Helsinkyje žmonės galėjo paragauti mėsainius, kurių skonis, anot akcijos organizatorių „OSG Communications“, buvo panašus į žmogienos (čia).

Tomas Wolfe'as, už mėsainius atsakingas Londono virtuvės šefas, išstudijavo kanibalų aprašymus, kad sukurtų žmogienos skonį atitinkantį mėsainį. Jis perskaitė amerikiečių tyrinėtojo ir žurnalisto Williamo Seabrooko užrašus, kuriuose jis prisipažino valgęs žmogieną kartu su kanibalų gentimi. Seabrookui žmogienos skonis neva panašus į „gerai iškeptos veršienos“ (čia).

2016 m. „Vaikštančių numirėlių“ naujo sezono premjera paminėta ir Norvegijoje. Osle taip pat buvo maisto vagonėlis ir šefas Tomas Wolfe'as tiekė neva žmogienos skonio mėsainius (čia).

Kiti kanibalai yra lyginę žmogienos skonį su vištos, kiaulės ar tuno (čia).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją