„Šią savaitę pietryčių Ukrainoje vyko intensyvios kovos, Kyjivas tęsė puolimą, kad susigrąžintų teritoriją, su nauja Vakarų apmokytų ir aprūpintų karių injekcija, tačiau kol kas didelio proveržio ženklų nėra“, – sakoma JAV dienraščio straipsnyje, pranešė „Ukrinform“.

Straipsnyje teigiama, kad svarbiausias Ukrainos pajėgų tikslas yra prasiveržti į pietus ir nutraukti susisiekimą Krymo tiltu, kuris yra pagrindinis karinio tiekimo iš Rusijos kelias.

Ukrainos kariuomenė šioje fronto linijoje pradėjo gauti papildomos naudos, pakeitusi metodą: vietoj nedidelių grupelių pėsčiomis judėjusių karių pasiuntė didesnes pajėgas iš Ukrainos 10-ojo korpuso rezervų ir naudoja tankus bei šarvuočius“, – rašo „The Washington Post“.

Straipsnyje sakoma, kad įnirtingos kovos tęsiasi aplink Robotino kaimą, anksčiau Rusijos pajėgų valdytą zoną, esančią mažiau nei už dviejų kilometrų nuo pagrindinės Rusijos gynybos linijos.

„Remiantis keliais pranešimais, ten vykstantis mūšis yra greičiausias ir labiausiai įmanomas Ukrainos kelias pralaužti Rusijos liniją, pareigūnai jį apibūdina kaip didelės „strateginės vertės“, – rašoma straipsnyje.

Anksčiau kitas JAV dienraštis „The New York Times“ parašė, kad Vakarų apmokytos Ukrainos brigados per puolimą fronto linijoje nustojo naudoti amerikiečių karo taktiką ir, užuot puolusios per apšaudomus minų laukus, sutelkė dėmesį į Rusijos pajėgų alinimą artilerijos ir tolimojo nuotolio raketomis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją