Monarchas į Prancūziją turėjo vykti kovą, tačiau jo kelionė buvo atidėta dėl tuo metu šalį krėtusių smurtinių protestų prieš pensijų reformą.

Savaitgalį regioninis dienraštis „Sud-Ouest“ paskelbė, kad valstybinis vizitas bus surengtas rugsėjį. Jo metu Karolis III ir jo sutuoktinė karalienė konsortė Kamila nuvyks į Paryžių ir Bordo, kaip ir buvo planuota iš pradžių. Anot laikraščio, apytikslė viešnagės data – rugsėjo 20-22 dienos. Liepą Bordo esą lankėsi karaliaus saugumo komanda, kad būtų pasirengta būsimam monarcho vizitui.

„Sud-Ouest“ pažymėjo, kad rugsėjo pabaiga Prancūzijai jau yra užimtas metas, kadangi į šalį turėtų atvykti popiežius Pranciškus, o Prancūzija taip pat taps Pasaulio regbio čempionato šeimininke. Laikraštis teigė, kad esama galimybės, jog Karolį III lydės jo sūnus princas Viljamas, kuris esą pasinaudos proga stebėti Bordo vyksiantį regbio mačą tarp Velso ir Fidžio komandų.

Naujienų agentūrai AFP susisiekus su Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono biuru, šis atsisakė komentuoti pasirodžiusią informaciją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją