Rusija nori, kad genocido politika taptų nauja norma, sakė V. Zelenskis antradienį savo kalboje, per vaizdo ryšį sakytoje Nyderlandų studentams Hagoje, pranešė naujienų agentūra ANP.

„Jie nori, kad genocidas taptų antraeiliu dalyku, – sakė Ukrainos vadovas apie Rusiją. – Jie nori įšaldyti karą ir sukrečiančius vaizdus paversti kasdienybe“.

Po praėjusį savaitgalį Indijoje įvykusio G20 aukščiausiojo lygio susitikimo Ukraina griežtai kritikavo baigiamąjį pareiškimą, kuriame Rusija nepasmerkiama už invaziją į Ukrainą, o tik pabrėžiamas valstybių teritorinis vientisumas.

G20 grupė turėjo vieningai paraginti Maskvą nedelsiant nutraukti invaziją, po aukščiausiojo lygio susitikimo pareiškė Kyjivas.

Kartu V. Zelenskis gyrė Nyderlandus kaip savo šalies sąjungininkę. „Jų dalyvavimas padeda mums suvienyti pasaulį dėl bendrų vertybių“, – sakė Ukrainos prezidentas, kuris rugpjūčio pabaigoje buvo trumpam atvykęs į Nyderlandus.

Nyderlandai – viena iš kelių Vakarų šalių, teikiančių karinę pagalbą Kyjivui ir taip pat ketinančių perduoti Ukrainai naikintuvų F-16.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją