„Tai akivaizdus valstybės prioritetas ir konkretus būdas apsaugoti mūsų karių gyvybes“, – trečiadienį savo vakariniame vaizdo kreipimesi pareiškė jis.

Prezidentas nurodė per konsultacijas su vyriausybe ir kariuomene aptaręs, kokių dronų yra sandėliuose ir ko reikia fronto linijoje.

„Logistika bus spartinama“, – pažymėjo V. Zelenskis. Be to, taip pat dedamos pastangos padidinti dronų veiksmingumą. Visų dydžių dronų svarba beveik 22 mėnesius trunkančiame kare smarkiai išaugo.

Ukrainos ir Rusijos kariai naudoja nedidelius dronus su kameromis, kad galėtų stebėti kiekvieną priešo žingsnį mūšio lauke. Tokie bepiločiai taip pat gali numesti nedidelius sprogstamuosius užtaisus ant tankų ar apkasų.

Ukrainiečiai pasitelkia juos siekdami iš dalies kompensuoti mažas artilerijos amunicijos atsargas, tačiau Rusija turi labai veiksmingas technologijas priešo dronų elektronikai trikdyti.

Tuo pat metu Rusija beveik kasnakt naudoja iranietiškus dronus kamikadzes prieš civilinius taikinius Ukrainos miestuose.

Ukraina toliau vysto savo dronus ir diegia didesnį veikimo nuotolį. Tačiau jų sukeliama žala per atakas prieš taikinius Rusijoje kol kas buvo ribota.

Naktį rusai atakavo Ukrainą dronais iš trijų pusių


Ketvirtadienio naktį okupantai rusai „Shahed“ tipo smogiamaisiais dronais atakavo Ukrainą iš trijų pusių: Čaudos (okupuotas Krymas), Primorsko-Achtarsko ir Kursko (Rusija).

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Oro pajėgos, kuriomis remiasi „Ukrinform“, tai pranešė „Telegram“ kanale.

„Naktį į 2023 m. gruodžio 21 d. okupantai rusai atakavo „Shahed“ tipo smogiamaisiais dronais iš trijų pusių: Čaudos – okupuotas Krymas, Primorsko-Achtarsko, Kursko – Rusijos Federacija“, – rašoma pranešime.

Iš viso užfiksuoti 35 dronų „Shahed-136/131“ paleidimai, jie atakavo bangomis skirtingu laiku, nuo gruodžio 20 d. 20 val. iki gruodžio 21 d. 3 val.

Pažymima, kad oro ataką atrėmė Ukrainos oro pajėgų ir gynybos pajėgų taktinė aviacija, zenitinių raketų daliniai ir mobiliosios ugnies grupės.

Ukrainos gynėjams pavyko numušti 34 iš 35 priešo paleistų dronų.

Oro gynyba veikė Kyjivo, Dnipropetrovsko, Vinycios, Čerkasų, Chersono, Zaporižios, Mykolajivo, Chmelnyckio, Sumų, Poltavos, Černihivo ir Kirovohrado srityse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją