Krymas bus išlaisvintas, kaip ir visos kitos Ukrainos dalys, kurios, deja, vis dar kontroliuojamos okupantų“, – sakė V. Zelenskis trečiadienį Kyjive tarptautinėje Krymo konferencijoje. Jis pabrėžė, kad jau dabar dešimtys įmonių pasirengusios investuoti pusiasalyje, kai jo kontrolę susigrąžins Ukraina.

V. Zelenskis dar kartą atmetė siūlymus atsisakyti teritorijų mainais už taiką. „Ukraina neprekiauja teritorijomis, nes Ukraina neprekiauja žmonėmis. Taškas“, – kalbėjo V. Zelenskis.

Tarptautinės Krymo platformos susitikimas nuo 2021-ųjų kasmet vyksta rugpjūčio 23 d., likus dienai iki Ukrainos nepriklausomybės dienos. Šia iniciatyva V. Zelenskis dar prieš Rusijos invaziją norėjo labiau atkreipti tarptautinį dėmesį į aneksuoto Krymo situaciją.

Į trečią šio formato viršūnių susitikimą Kyjive, nepaisant karo, atvyko keli aukšti užsienio politikai, įskaitant Lietuvos, Portugalijos ir Vengrijos prezidentus, Suomijos ir Moldovos premjerus, Nyderlandų, Turkijos ir Bosnijos ir Hercegovinos atstovus. Rengėjų duomenimis, susitikime dalyvavo daugiau kaip 60 valstybių ir tarptautinių organizacijų atstovų, didžioji dalis jų – vaizdo ryšiu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją