Tai pareiškė Europos politikos analizės centro (CEPA) nusipelnęs bendradarbis, buvęs JAV specialusis atstovas deryboms dėl Ukrainos Kurtas Volkeris, pranešė „Ukrinform“. „Yra rimta priežastis optimistiškai vertinti Ukrainos kovą už laisvę“, – sakoma jo straipsnyje.

Pasak K. Volkerio, kai kurie Vakarų apžvalgininkai tikina, kad Ukrainos kontrpuolimas žlunga, kad Ukraina priėmė prastus taktinius ir strateginius sprendimus, kad patys Vakarai negali toliau remti Ukrainos tokiu pačiu kaip iki šiol kariniu ir finansiniu lygiu, kad Ukraina tikriausiai negalės susigrąžinti visos prarastos teritorijos ir turi pradėti derėtis su Rusija. Ukrainiečiams liepiama atsižvelgti į realybę, taigi iš esmės pasiduoti, pabrėžia K. Volkeris.

„Tad iš kur kyla raginimas Ukrainai derėtis? Jis kyla iš tų, kurie trokšta stabilizuoti santykius su Rusija, kad ir kas būtų“, – rašo K. Volkeris.

Tuo metu ukrainiečiai metodiškai silpnina ir sekina Rusijos pajėgas, praradusias iki 300 tūkst. karių, 120 tūkst. jų žuvo. Jie suduoda reikšmingus smūgius Rusijos logistikos tiekimo grandinėms, perkėlė karą į rusų namus Maskvoje ir pradėjo sudėtingas bepiločių orlaivių atakas prieš karinius aerodromus, jūrų pajėgas ir laivininkystę.

Pasak K. Volkerio, rusai nepasiekė jokių teritorinių laimėjimų nuo tada, kai sunaikino ir laikinai užėmė Bachmutą, o Ukrainos pajėgos toliau spaudžia visoje fronto linijoje, versdamos Rusiją gintis daugelyje sričių, bei prasiskverbė pro pirmąją stipriai užminuotų teritorijų liniją į pietus prie Robotynės.

K. Volkerio nuomone, tai atveria kelią nutraukti Rusijos tiekimo linijas į Krymą bei Chersono ir Zaporižios sritis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją