Kaip dalį priemonių tvarkai, taikai, ramybei ir teisingumui atkurti ... aš nusprendžiau paskelbti nepaprastąją padėtį“ keliuose rytiniuose Tačiros valstijos rajonuose, pareiškė N.Maduro per radiją ir televiziją.

Įtampa labai padidėjo prie 2,2 tūkst. km ilgio menkai kontroliuojamos sienos, kur aktyviai veikia partizanai ir kontrabandininkai. Abi šalys jau buvo atsidūrusios ant karo slenksčio 2008 metais.

Du motociklais važiavę vyrai trečiadienį atakavo karius, dalyvavusius operacijoje prieš narkotikų kontrabandininkus prie šiaurės vakarinės sienos su Kolumbija, nurodė N.Maduro.

Regiono pareigūnai sakė, kad per incidentą Tačiros valstijoje buvo sužeisti trys kariai ir civilis. Vienas karių sunkiai sužalotas.

N.Maduro smulkiau neminėjo, kokio masto atsakomųjų veiksmų bus imtasi, tik sakė, kad „suteikė plačias galias civilinėms, karinėms ir policijos tarnyboms atkurti tvarką, ramybę ir santarvę Venesuelos pasienio su Kolumbija regione“.

Prezidentas sakė, kad nepaprastoji padėtis padės sustiprinti kovą su pasienyje veikiančiomis ginkluotomis grupuotėmis ir kontrabandininkais.

„Imkimės gilios reorganizacijos – ekonomikos, politikos, socialiniame ir kultūros“ sektoriuose pasienio regione, ragino jis.

N.Maduro iš pradžių buvo nurodęs uždaryti sieną 72 valandoms iki sekmadienio 5 val. vietos (12 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

Tiesiogiai neminėdamas pastarųjų N.Maduro pareiškimų, Kolumbijos prezidentas Juanas Manuelis Santosas sakė, kad Venesuelos piliečiai yra „visuomet mielai laukiami“, pridūręs, kad kaimyninėje šalyje gyvena daug Kolumbijos piliečių.