V. Putinas taip pat pažymėjo, kad Rusija į jokius konfliktus veltis neketina, skelbia newsru.com.

„Būtina ginti Rusijos suverenitetą ir teritorinį vientisumą bei pasirūpinti mūsų sąjungininkų saugumu“, – per šalies ginkluotųjų pajėgų klausimams skirtą susirinkimą pažymėjo Rusijos prezidentas. „Ypatingą dėmesį derėtų skirti bendrai strategijai ir suvienytoms visų valstybinės valdžios institucijų pastangoms sprendžiant su šalies gynyba susijusius klausimus“, – pridūrė V. Putinas, kurį cituoja naujienų agentūra „Interfax“.

V. Putinas taip pat pažymėjo, kad Rusija neketina veltis į jokius geopolitinius konfliktus. „Mes niekam negrasiname ir neketiname veltis į jokius geopolitinius žaidimus, intrigas ir juo labiau konfliktus, nors ir yra to siekiančių“, – pareiškė V. Putinas.

Rusijos prezidentas pabrėžė, kad pastaraisiais metais Rusijai pavyko užbaigti bendros karinio planavimo sistemos kūrimą, modernizuoti šalies kariuomenės valdymą, o praeitų metų sausį buvo patvirtintas naujas gynybos planas.

Anksčiau JAV prezidentas Barackas Obama pareiškė, kad Rusija, kaip ir Ebolos virusas, kelia pavojų visam pasauliui. Be to, jau kurį laiką Vakarų valstybės kaltina Rusiją remiant prorusiškai nusiteikusius separatistus, veikiančius Rytų Ukrainoje. Dėl vykdomos politikos V. Putinui pagrasino ir Vokietijos kanclerė A. Merkel. Lapkričio 25 dieną politikė pabrėžė, kad, Maskvai ir toliau nekeičiant savo politikos Ukrainos klausimu, ekonominių sankcijų griežtinimas yra neišvengiamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)