Trečiadienį nepripažintos Uždniestrės politikų suvažiavimą ir kalbas apie referendumą dėl prisijungimo prie Rusijos Vakarai vertina kaip Maskvos siekį aneksuoti Uždniestrę. Tačiau tokią galimybę vertina skeptiškai. NATO aljansas Aljansas mano, kad Kremlius neturi tam pajėgų ir išteklių.

Tokią nuomonę interviu išreiškė NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas Mircea Geoana. Jis taip pat kalbėjo apie Aljanso veiksmų planą, jei Rusija bandytų aneksuoti Uždniestrę.

„Jei Rusija nuspręs aneksuoti Uždniestrę, NATO pasmerks tokius veiksmus ir toliau rems Moldovos Respubliką“, – pabrėžė NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas.

Jis taip pat pridūrė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas planuoja „suspausti Ukrainą į gniaužtus“, ypač padedant „Uždniestrės Moldovos Respublikai“, kurioje tebėra dislokuoti Rusijos kariškiai ir separatistai. Tačiau NATO mano, kad Rusija neturi tam jėgų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)