„Pasiruošimas jau į pabaigą, be ginkluotės ir technikos dar reikia mūsų karius išmokyti ja naudotis. Gavome labai modernių sistemų, ypač šarvuotos technikos srityje. Priminsiu, kad be tankų koalicijos, į kurią pirmiausia patenka „Leopard 2+ Challenger“, vėliau mus pasieks ir „Leopard 1“, – pareiškė O. Reznikovas.

Ukrainos gynybos ministras priminė, kad Ukraina laukia tankų „Abrams“, bet jie šiame kontrpuolime sudalyvauti dar nespės.

„Be to, turime daug įvairių rūšių šarvuotų mašinų, ir „Bradley“, ir „Marder“, ir „Stryker“, ir S90, vis dar vyksta parengiamieji kursai“, – pripažįsta O. Reznikovas.

Anot Ukrainos gynybos ministro, pati technika jau paruošta ir iš dalies pristatyta, o yra ir technikos, kuri naudojama mokomosioms programoms ir kartu su ekipažais atvyks tada, kada reikės ir į konkrečią vietą.

„Jeigu vertintume iš esmės, tai mes beveik jau pasirengę, toliau spręs tik generalinis štabas, vadovybė. Kai tik bus Dievo valia, tinkamas oras ir vadų sprendimas, mes tai padarysime“, – konstatavo O. Reznikovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)