Mariupolis, Bachmutas, Volnovacha, o dabar jau ir Avdijivka – visi šie miestai iki Rusijos plataus masto invazijos pradžios vystė pramonę, gyveno ramų gyvenimą, bet dabar juose neliko nieko. Nors rusai teigia statantys naujus namus Mariupolyje, vargu, ar miestas atrodys taip, kaip atrodė iki ateinant rusams. Vykstant aršioms kovoms prie Avdijivkos, Rusijos kariuomenė bando ir šią gyvenvietę nušluoti nuo žemės paviršiaus. Delfi apžvelgia Ukrainos miestus, kuriuos visiškai arba didžiąją dalimi sugriovė rusai.

2022 metų vasario 24 dieną prasidėjus rusų plataus masto invazijai į Ukrainą, rusai pradėjo bemaž visų šios šalies miestų apšaudymus. Ne išimtimi tapo ir Ukrainos sostinė Kyjivas, kur jau pirmą dieną griaudėjo sprogimai. Smarkiai nuo rusų invazijos nukentėjo ir Charkivas, esantis maždaug už 40 kilometrų nuo sienos su Rusija. Daugiausia smogta miesto centrui.

Praėjus pusmečiui nuo rusų invazijos pradžios Delfi žurnalistei lankantis Charkive „rusų pasaulio“ atnešama nelaimė buvo matoma plika akimi – miesto centre vis dar stovėjo namai be langų, kai kurie jų buvo visiškai sugriauti, kitur – truko dalies laiptinės. Skeveldromis suvarpytų namų sienų nebuvo įmanoma net suskaičiuoti.

Netrukus po plataus masto invazijos pradžios Rusijos kariuomenė įžengė ir į Bučą bei Irpinę, esančias Kyjivo srityje. Kai 2022 metų balandžio pirmosiomis dienomis rusai iš ten pasitraukė ir pasaulis pamatė šių miestų okupacijos padarinius, jų nuotraukos apskriejo visą pasaulį ir tapo rusų žiaurumo Ukrainoje simboliu. Šiuose miestuose taip pat nukentėjo gausybė pastatų. Skaičiuojama, kad Bučoje tokių buvo apie trečdalis, Irpinėje – 70 procentų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)