Trumpame vaizdo įraše, kuris plačiai pasklido internete ir kuriuo dalijosi proukrainietiškos paskyros, įskaitant Ukrainos karo apžvalgininką Jurijų Butusovą, matyti, kaip nenurodytoje Ukrainos teritorijoje į rusų karį, besislapstantį apkasuose, lekia dronas, rašo „Newsweek“.

Vaizdo įraše, darytame iš bepiločio orlaivio, matyti, kaip karys kastuvu bando numušti droną. Netrukus skraidyklė sprogsta. Kitame kadre matyti gulintis ir nejudantis karys.

Iš vaizdo įrašo neaišku, ar tai tas pats asmuo ir ar jis žuvo nuo sprogusio drono, rašo „Newsweek“.

Nuo 2022 metų vasario 24 dienos, kai Rusija pradėjo savo invaziją, Ukraina nuolat bando sukurti savo „dronų armiją“ – ji ne tik renka lėšas jiems įsigyti, bet ir pati kuria naujas bepilotes skraidykles. Dronai gali būti naudojami beveik visose kovos srityse – nuo pagalbos vykdant žvalgybą iki savižudžių dronų smūgių ir artilerijos ugnies nukreipimo.

Šios filmuotos medžiagos autorystė priskiriama dronų pilotams iš Ukrainos 54-osios atskirosios mechanizuotosios brigados, kuri buvo dislokuota aplink rytinį Kupjansko miestą, Ukrainos Charkivo srities rytuose.

Vaizdo įrašuose, kurie viso karo metu pasirodydavo socialinėje žiniasklaidoje, rusų kariai buvo užfiksuoti naudojantys įvairiausius savadarbius ginklus, kad apsigintų nuo ukrainiečių dronų.

Ukraina dronus naudoja atakuojant pėstininkus, šarvuočius ir rusų tankus, taip pat toliau nuo mūšio lauko esančius objektus, pavyzdžiui, Rusijos naftos perdirbimo gamyklas, įsikūrusias tarptautiškai pripažintos Rusijos teritorijos gilumoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)