Jo žodžiais, į mokymus jau išvyko pirmoji grupė, Ukraina tikisi, kad netrukus mokymus pradės ir antroji bei trečioji grupės, bus stengiamasi „maksimaliai aprėpti visas partnerių numatytas mokymo vietas“. Kai kurie pilotai liks Ukrainoje, kad apsaugotų dangų ir naikintų įsibrovėlius rusus.

Pasak J. Ihnato, Ukrainos prioritetas yra konsultuojantis su partnerėmis parengti infrastruktūrą naikintuvams F-16. „Infrastruktūra nėra didelė problema, bet turės prisitaikyti skrydžių valdymo komandos ir ryšiai. Mūsų specialistai kartu su partnerėmis jau seniai mąstė apie šį procesą Ukrainoje“, – paaiškino J. Ihnatas.

Ukrainos pilotų ir inžinierių mokymą valdyti naikintuvus F-16 telefonu aptarė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas ir Danijos Karalystės gynybos vadas Flemmingas Lentferis, pranešė „Ukrinform“.

Pranešime sakoma, kad svarbiausia pokalbio tema buvo Ukrainos pilotų ir inžinierių mokymai Danijoje. Generolas F. Lentferis paminėjo, kad kai kurie Ukrainos pilotai jau sėkmingai atliko parengiamąsias užduotis ir gali pradėti mokytis skraidyti.

„Be to, sutarėme su Danijos partneriais pradėti logistikos darbus, kad užtikrintume naikintuvų F-16 techninę priežiūrą ir remontą Ukrainoje“, – pabrėžė V. Zalužnas. Jis padėkojo visiems Danijos žmonėms ir vyriausybei už sprendimą perduoti Ukrainai 19 lėktuvų F-16 bei reikšmingą paramą kovoje su agresore Rusija.

Danija, Nyderlandai ir Norvegija oficialiai paskelbė apie ketinimą suteikti Ukrainai naikintuvus F-16.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją