Specialiųjų Ukrainos tarnybų turimais duomenimis, Rusija strateginiame objekte Baltarusijoje ruošia provokaciją, kuriai prisidengs „svetima vėliava“.

Konkrečiai kalbama apie Mozyriaus naftos perdirbimo gamyklą. Ukrainos pareigūnai pateikia ir atitinkamas palydovines nuotraukas.

Skelbiama, kad už pasirengimą teroristiniam aktui atsakinga Rusijos ginkluotųjų pajėgų diversijų ir žvalgybos grupė bei Rusijos specialiosios pajėgos, kurios į Baltarusiją prasmuko kaip „Wagner“ samdiniai.

Pranešama, kad rusai, „apsimetę diversantais iš Ukrainos“, Baltarusijos gamykloje planuoja įvykdyti provokaciją. Norėdama į karą įvelti ir Baltarusiją, Rusija ketina dėl išpuolio apkaltinti Kyjivą.

Skelbiama, kad informacijos apie planuojamą provokaciją Ukrainos saugumo tarnyba gavo net iš kelių šaltinių. Vienas iš jų – Rusijos karys, kurį Ukrainos kariai Zaporižios kryptimi paėmė į nelaisvę.

Ukraina: Rusija planuoja provokaciją Baltarusijoje

Ukrainos saugumo kibernetinio saugumo specialistai nustatė ir išanalizavo informaciją, aptiktą į nelaisvę paimto rusų kario telefone.

Paaiškėjo, kad jis anksčiau dalyvavo kariniuose veiksmuose Ukrainos pietuose, o visai neseniai jam buvo duotas įsakymas persikelti į Baltarusiją kaip „Wagner“ samdiniui.

Jau keisdamas tarnybos vietą Rusijos karys gavo informacijos apie „specialią misiją“ Mozyriaus naftos perdribimo bendrovėje. Jo telefone Ukrainos saugumo kibernetinio saugumo specialistai rado ištrintą susirašinėjimą su kitais išpuolio vykdytojais, objekto nuotraukų ir informacijos apie operaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)