Tai sakoma „Telegram“ kanale paskelbtame Ukrainos Kultūros ir informacijos politikos ministerijos Strateginės komunikacijos ir informacijos saugumo centro spaudos tarnybos pranešime, pranešė „Ukrinform“.

Rusijos žiniasklaida rašė, kad lenkai išprovokavo diplomatinį skandalą, kai Varšuvoje neleido iš lėktuvo išlipti PAR prezidento saugumo tarnybai ir žurnalistams. Delegacija buvo pakeliui į Kyjivą su taikos misija, todėl Lenkijos veiksmai buvo žeminantys, tvirtino Rusijos žiniasklaida.

„Tai – melas“, – sakoma Ukrainos institucijos pranešime, nes iš tikrųjų PAR delegacijos nariai pažeidė įvažiavimo į Lenkiją taisykles – turėjo ginklų, bet neturėjo leidimo juos įvežti. „Lenkijos sienos apsaugos tarnyba pranešė, kad delegacijos nariams buvo leista išlipti iš lėktuvo, bet jie nusprendė verčiau jame likti, nei išsilaipinti be savo ginklų“, - pabrėžiama pranešime.

Lenkijos vyriausybės įgaliotinis Stanisławas Żarynas sakė, kad jei delegacija būtų turėjusi reikiamus leidimus, problemų nebūtų buvę.

Taip pat pranešta, kad PAR prezidentas Cyrilas Ramaphosa sakė, jog šalies valdžia diskutuoja Rusijos prezidento Vladimiro Putino dalyvavimą BRICS šalių viršūnių susitikime rugpjūtį, nors PAR įpareigota jį suimti pagal Tarptautinio Baudžiamojo Teismo (TBT) orderį. Taikos misijai pasišovusios Afrikos šalys jau iškėlė mintį, kad siekiant didesnio pasitikėjimo TBT orderis areštuoti V. Putiną turėtų būti panaikintas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją