„Tyrimas parodys, bet tai yra pagrindinė hipotezė“, – naujienų agentūrai AFP sakė Ukrainos karinės žvalgybos atstovas Andrijus Jusovas, paklaustas, ar su tuo gali būti susijusi Rusija.

Šaltinis žvalgyboje AFP patvirtino žiniasklaidos pranešimą, kuriame sakoma, kad Ukrainos karinės žvalgybos vadovo žmona per įtariamą pasikėsinimą nužudyti apnuodyta sunkiaisiais metalais.

Ukrainos naujienų svetainė „Babel“ antradienį pranešė, kad Ukrainos karinės žvalgybos vadovo K. Budanovo žmona gydoma ligoninėje po įtariamo apnuodijimo. „Babel“ citavo neįvardytus žvalgybos šaltinius, sakiusius, kad Kyjivas pradėjo tyrimą dėl „pasikėsinimo nužudyti“.

Anonimiškumo pageidavęs šaltinis naujienų agentūrai AFP patvirtino šį pranešimą ir pridūrė, kad M. Budanova buvo apnuodyta ir yra gydoma, bet daugiau informacijos nepateikė. „Babel“ pranešė, kad jos organizme rastos medžiagos „nenaudojamos nei įprastame gyvenime, nei kariniuose reikaluose“. „Jų buvimas gali rodyti tyčinį mėginimą nunuodyti“, – sakoma pranešime.

Taip pat pranešta, kad dėl įtariamo nuodijimo gydomi „keli“ kiti Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos (HUR) darbuotojai.

Pranešta, kad pablogėjus M. Budanovos, Kyjivo mero Vytalijaus Klyčko patarėjos, būklei ji buvo paguldyta į ligoninę ir jau praėjo gydymo kursą. Teisėsaugos pareigūnai mano, kad nuodai pateko per maistą, pranešė naujienų svetainė „Ukrainska Pravda“.

Pareigūnai teigia sužlugdę „daugiau nei 10“ pasikėsinimų į K. Budanovą. Jo vadovaujamas įtakingas karinės žvalgybos padalinys laikomas atsakingu už keletą atakų prieš Rusiją, įvykdytų už fronto linijų. Maskva kaltina HUR 2022 m. spalį surengus sprogimus ant Rusiją su aneksuotu Krymo pusiasaliu jungiančio Kerčės tilto.

Rugpjūtį K. Budanovas sakė, kad jo žmona saugumo sumetimais gyvena „jo biure“ nuo pat invazijos pradžios.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją