„2023 metų antroje pusėje Ukraina gaus dvi naujausias oro gynybos sistemas „Skynex“, įskaitant sprogdinimo ore amuniciją“, – sakoma pranešime.

„Rheinmetall“ teigimu, „Skynex“ skirta oro gynybos veiksmams labai mažu atstumu, kai valdomos raketos yra neefektyvios.

Sistema naudos 35 mm programuojamus šaudmenis „Ahead“, kuriuos „Rheinmetall“ sukūrė kaip tik šiuo tikslu. Tai atsieina kur kas pigiau negu naudojant analogiškas valdomų raketų sistemas. Be to, sviedinių neįmanoma atremti elektroninės kovos priemonėmis.

Taip pat pažymima, kad sistemos „Skynex“ bus sumontuotos naujuose „Rheinmetall“ kariniuose sunkvežimiuose „HX 8x8“.

Vasarį buvo pranešta, kad Ukraina iš Vokietijos gaus dvi trumpojo nuotolio oro gynybos sistemas „Skynex“. Vokietijos kompanija „Rheinmetall“ jas pagamino specialiai Ukrainai. Buvo pažymėta, kad jų kaina sudaro 212 milijonų dolerių.

Vėliau Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Šmyhalis patvirtino, kad šios sistemos jau yra Ukrainoje.

Kaip pažymi ekspertai, ši sistema yra viena iš nemaloniausių staigmenų rusams. Ji iššauna 16 sviedinių per sekundę, kiekviename sviedinyje yra 150 naikinamųjų elementų. Jie sukuria debesį, per kurį 4 km spinduliu negali praskristi nei dronas, nei sraigtasparnis, nei raketa.

Ekspertai taip pat pridūrė, kad ten, kur netikslinga naudoti milijonus kainuojančias raketas, „Skynex“ gali lengvai atlikti užduotį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją