Praėjusių metų žiemą Rusijos pajėgos nuolat atakavo Ukrainos energetikos tinklus, todėl milijonai žmonių ilgą laiką neturėjo elektros, šildymo ir vandens.

„Mes suprantame, kad šio šildymo sezono energetinio teroro etapas jau prasidėjo“, – sakė D. Šmyhalis ekonomikos forume Kyjive, kitą dieną po to, kai Maskvos pajėgos į Ukrainą paleido daugiau kaip 40 sparnuotųjų raketų.

„Per pastarąsias dvi savaites įvyko pirmosios atakos prieš regionines elektros pastotes“, – jo žodžius perdavė naujienų agentūra „Interfax-Ukraina“; taip pat jis paminėjo išpuolius prieš kuro gamybos ir saugojimo objektus.

Praėjusią žiemą Rusijos pajėgų vykdyti bombardavimai paskatino Ukrainą sustiprinti savo oro gynybą, padedant kariniams sąjungininkams Vakaruose.

„Esame daug geriau pasirengę ir stipresni nei pernai. Žinoma, žiema bus sunki, – sakė premjeras. – Bet mes esame geriau jai pasirengę, nes suprantame, kam rengiasi priešas ir kokios grėsmės bei iššūkiai mūsų laukia“.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šią savaitę lankėsi Vašingtone, kur dalyvavo derybose dėl didesnio JAV ginkluotės kiekio užsitikrinimo, teigdamas, kad oro gynyba yra vienas iš Kyjivo prioritetų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją