Vakarų vyriausybės baiminasi, kad Rusijos lyderis gali panaudoti uždraustus ginklus, nes jam nepavyksta pasiekti pažangos, kurios tikėjosi užkariaujant kaimynę. L. Truss komentarai nuskambėjo Jungtinei Karalystei sugriežtinus sankcijas oligarchams, laikomiems artimais V. Putino režimui, įskaitant „Chelsea“ savininką Romaną Abramovičių. JK jau apkaltino Rusijos vyriausybę karo nusikaltimais, o Mariupolio gimdymo namų subombardavimas yra naujausias Maskvos karinės kampanijos žiaurumas. „Esame visiškai įsitikinę, kad vykdomi karo nusikaltimai“, – per vizitą JAV sakė L.Truss.

JK ir JAV baiminasi, kad Rusija gali žengti toliau ir surengti cheminę ataką, galbūt prisidengusi „klaidinančios vėliavos“ operacija. Paklausta, ar tokių ginklų panaudojimas būtų „raudonoji linija“ Jungtinei Karalystei ir kaip ji reaguotų tokioje situacijoje, užsienio reikalų ministrė CNN sakė: „Esame labai susirūpinę dėl galimo cheminių ginklų panaudojimo“. „Žinoma, ir anksčiu esame matę Rusiją panaudojant šiuos ginklus konflikto zonose, bet tai būtų rimta Rusijos klaida, kuri prisidėtų prie jau V. Putino padarytų rimtų klaidų“.

Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Jen Psaki sakė, kad pasaulis turėtų būti „budrus“ dėl Rusijos cheminių ir biologinių ginklų panaudojimo. Ji sakė, kad „melagingi Rusijos teiginiai“ apie tariamas JAV biologinių ginklų laboratorijas ir cheminių ginklų kūrimą Ukrainoje gali būti „akivaizdus Kremliaus triukas“ mėginant „pateisinti tolesnį iš anksto apgalvotą, neišprovokuotą ir nepateisinamą Ukrainos puolimą“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės