Tyrimą dviejuose bankuose, didžiajame UBS ir mažiau žinomame "Reyl et Cie", atlikę pareigūnai patvirtino, kad J.Cahuzacas tikrai turėjo atidaręs sąskaitą, nors šį faktą ministras ne kartą neigė, kol antradienį prisipažino melavęs, rašoma laikraštyje "Le Temps".

J.Cahuzacui atsidūrus mokesčių vengimo skandalo centre, prezidento Francois Hollande'o  socialistų vyriausybei teko aiškintis, nors kovo 19 dieną ministras atsisakė užimamų pareigų ir jam buvo pareikšti kaltinimai.

Prancūzija kovo 12 dieną kreipėsi į Ženevos prokuratūrą prašydama teisinės pagalbos.

"Bankai bendradarbiavo ir jie nėra kaltinami, nes pagaliau jie nepadarė nieko nusikalstama. Jie paprasčiausiai atsakė į mūsų klausimus ir mes suradome tai, ko ieškojome", - laikraščiui "Le Temps" sakė prokuroras Jeanas Bernardas Schmidas.

Remiantis Prancūzijos žiniasklaida, J.Cahuzacas sąskaitą UBS banke atidarė dešimtojo dešimtmečio pradžioje ir ją uždarė 2000 metais, pervesdamas pinigus į banką "Reyl et Cie", kurio daugumą klientų sudaro ne Šveicarijos gyventojai.

Iš šio banko Ženevos filialo 2010 metais jis tariamai pervedė pinigus į kitą jo padalinį Singapūre.

"Pagal Šveicarijos teisinio bendradarbiavimo įstatymus, tiriamas asmuo turi būti informuotas, todėl pono J.Cahuzaco advokatas turėjo priėjimą prie dokumentų. Taip jis sužinojo, ką mes atradome ir galimai nusprendė padaryti savo išvadas", - sakė J.B.Schmidas.

"Bet Prancūzijos teisėtvarkos pareigūnams mes dar nepateikėme jokių detalių ir nepradėjome baudžiamojo tyrimo Šveicarijoje", - pridūrė jis.

Prancūzijos prezidentas žada priimti naują įstatymą dėl ministrų turto "paviešinimo ir kontrolės"

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as trečiadienį pažadėjo pateikti naują dėl ministrų sukaupto turto "paviešinimo ir kontrolės" per kelias savaites po to, kai buvęs šalies biudžeto ministras buvo apkaltintas dėl mokesčių vengimo.

F.Hollande'as taip pat sakė, kad buvęs ministras Jerome'as Cahuzacas "nepasinaudojo jokia (aukštų pareigūnų) apsauga" ir kad J.Cahuzaco veiksmai yra "įžeidimas Respublikai".