Nurodoma, kad pirminis šaltinis – Rusijos federalinio saugumo tarnyba (FST).

Tiesioginio eterio metu FST vadovas Aleksandras Bortnikovas įvardino įtariamuosius.

„Tyrimo metu sulaikyti du įtariamieji. Tai Anzoras Gubaševas ir Zauras Dadajevas“, - teigė jis. Jis patikslino, kad sulaikytieji - Kaukazo gyventojai.

A. Bortnikovas nurodė, kad apie sulaikymą informuotas ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, o tyrimas toliau tęsiamas.


„Lifenews“ informavo, kad šaltinis teisėsaugos institucijose informavo apie ieškomus dar keturis nužudymo bendrininkus – tuos, kurie Anzorui Gubaševui ir Zaurui Dadajevui teikė ginklus ir sekė Borisą Nemcovą.

Vėliau Ingušijos saugumo tarybos sekretorius Albertas Barahajevas patvirtino, kad iš viso dėl B.Nemcovo nužudymo sulaikyti keturi įtariamieji.

„Sulaikyti Zauras Dadajevas, kuris yra  bataliono „Sever“ vado pavaduotojas, ir dar vienas vyras, kuris su juo tuo metu buvo automobilyje. Be to, sulaikyti Anzoras Gubaševas, dirbęs privačiame apsaugos sektoriuje bendrovėse Maskvoje ir jo jaunesnysis brolis“, – sakė A.Barahajevas.

Skelbiama, kad Z. Dadajevas tarnavo batalione „Sever“ Čečėnijoje.

Šaltinis: jie tik vykdytojai

Rusijos žiniasklaidoje jau pasirodė antraštės, kad sulaikytieji - tik vykdytojai.

Kaip teigia naujienų agentūra „Interfaks“, remdamasi neįvardinamu šaltiniu, minėti sulaikyti asmenys yra laikomi nusikaltimo vykdytojais.

Pasak šaltinio, teisėsauga turėjo gerus „kabliukus“, kad atskleistų nusikaltimą. Jis patikslino, kad gan operatyviai buvo surastas automobilis, kuriuo judėjo įtariamieji, o automobilyje rastos biomedžiagos, kurios padėjo tyrimui.

„Tradiciškai nusikaltimo atskleidimui pasitarnavo telefoninių pokalbių išklotinės. Tačiau tašką dėti per anksti, turi būti surasti nusikaltimo organizatoriai ir užsakovai“, - pabrėžė jis.

Policija tiria versiją, kad B. Nemcovo nužudymo užsakovai gali būti užsienyje.

„Nužudymo pėdsakai veda į užsienį. Šiuo metu tai aktyviai svarstoma nužudymo versija“,– „Interfax“ naujienų agentūrai teigė su tyrimu susijęs anoniminis šaltinis, kurį cituoja „Gazeta.ru“.

Sulaikytieji B. Nemcovo nužudymo įtariamieji A. Gubaševas ir Z. Dadajevas bus sulaikyti ir laikomi „Lefortovo“ ikiteisminio sulaikymo centre Maskvoje, teigia „Interfax“ anoniminis šaltinis, kuris susijęs su tyrimu.

„Atlikus tyrimą, įtariamieji bus įkaltinti „Lefortovo“ ikiteisiminio sulaikymo centre“ ,– „Interfax“ teigia su tyrimo medžiaga susipažinęs anoniminis šaltinis.

Pasak šaltinio, įtariamieji turėtų būti suimti kovo 8 dieną, sekmadienį.

Anksčiau buvo išplatinti įtariamųjų atvaizdai.

Anksčiau skelbta, kad vienas įtariamųjų - Zauras Dadajevas - gali būti tuo pačiu asmeniu, kuris dirbo Čečėnijos respublikos vadovybei atstovu spaudai jaunimo reikalams, skelbia tvrain.ru.

Tokią informaciją neigė „Kaukazo politikos“ vyriausias redaktorius Beslanas Uspanovas, kuris sako, kad „sulaikytasis B. Nemcovo byloje niekaip nėra susijęs su Čečėnijos ministerijos jaunimo reikalais“.

Informacija, kad asmuo vardu Z. Dadajevas 2011 m. dirbo Čečėjinos vadovybei paskelbta oficialiame jos tinklalapyje.

Pagrindinės liudytojos dar neiškvietė

Pagrindinės liudytojos B. Nemcovo nužudymo byloje, jo draugės Anos Durickojos kol kas neiškvietė į Maskvą, skelbia naujienų agentūra „RIA Novosti“, cituodama jos advokato Vadimo Prochorovo žodžius.

„Tyrėjai kol kas į ją nesikreipė ir aš nepasiruošęs komentuoti, ar jie tai padarys. Galvoju, kad ji padėjo tyrimui viskuo, kuo tik galėjo“, - teigė advokatas.

I. Jašinas: tikimės, kad tikrai sulaikyti tie, kurie atsakingi už nusikaltimą

„Mes tikimės, kad tikrai sulaikyti tie, kurie prisidėjo prie nusikaltimo, kad tai nėra klaida, bet rezultatas gero ir kokybiško darbo teisėsaugos institucijų. Kiek tai yra tiesa, kol kas sunku spręsti“, – „Interfax“ naujienų agentūrai šeštadienį sakė B. Nemcovo Respublikonų ir liaudies laisvės partijos (RPR-PARNAS) bendražygis.

„Atvirai kalbant, tyrimo eiga nekėlė didelio optimizmo. Tai, kad kažkas yra sulaikytas jau teikia šiek tiek optimizmo. Būtina suprasti, kad tie žmonės, kurie dirba teisėsaugos institucijose turi įrodymų ir gali išgirsti detalesnę istorijos versiją. Kai bus pateikta daugiau detalių, galima bus pasakyti kažką konkrečiau ir susidaryti išsamesnį situacijos vaizdą“, – sakė I. Jašinas.

DELFI primena, kad FST direktorius trečiadienį pareiškė, kad tiriant opozicijos lyderio Boriso Nemcovo nužudymą buvo nustatyti keli įtariamieji, pranešė šalies naujienų agentūros.

„Jų visuomet yra“, – FST vadovas Aleksandras Bortnikovas sakė žurnalistams, atsakydamas į klausimą, ar B.Nemcovo byloje esama įtariamųjų.

Tačiau jis pabrėžė, kad tie įtariamieji susiję tik su viena iš tiriamų to nusikaltimo versijų, nurodė naujienų agentūra „Interfax“.

Pasak A.Bortnikovo, šios bylos tyrimas tęsiasi.

„Yra pažanga šiame etape, kuriame esame, – kol kas nieko negaliu daugiau pasakyti“, – pažymėjo FST vadovas.

Anksčiau „Ren TV“ žurnalistai tvirtino, kad buvo surastas baltos spalvos automobilis „ZAZ Chance“, kurie neva važiavo žudikai. Tačiau šią informaciją netrukus paneigė Tyrimų komiteto spaudos tarnyba, Rusijos Vidaus reikalų ministerija ir Maskvos Vidaus reikalų ministerijos padalinys, rašo „Rossiskaja gazeta“. „Life News“ duomenimis, policija ieško sidabrinės spalvos automobilio „VAZ-21102“ su Pietų Osetijos numeriais.

Primename, kad naktį iš vasario 27 į vasario 28 d. Maskvos centre nušautas politikas, aršus V. Putino kritikas 55 metų B. Nemcovas.
B. Nemcovas buvo nušautas septyniais šūviais į nugarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2747)