Įtariamieji, kurie, pranešama, yra prancūzų kilmės Izraelio gyventojai, Izraelyje įrengė Jeano-Yves Le Driano biuro Paryžiuje kopiją, kad galėtų iš jo skambinti per „Skype“ su vaizdu, rašo BBC.

Pranešama, kad potencialioms sukčiavimo aukoms jie sakė, kad pinigų, esą, reikia slaptoms operacijoms ir išmokėti išpirką už įkaitus Sirijoje ir Malyje.

Visi trys suimtieji savo kaltę neigia.

Įtariamieji, kuriems 37-47 m., kaltinami tuo, kad bandė apgauti prancūzų verslininkus ir stambių bendrovių savininkus, liepę visas transakcijas laikyti paslaptyje.

Pinigus perdavė tik vienas asmuo iš visų, į kuriuos kreipėsi sukčiai, praneša Izraelio žiniasklaida.

Pranešimų duomenimis, Izraelyje sukčiai įsirengė tokį patį kabinetą, kaip Jeano-Yves Le Driano biuras Paryžiuje – apstatė panašiais baldais, pakabino Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono portretą ir Prancūzijos vėliavą.

Vienas iš sukčių apsimetė J. Le Drianu, kad iš suklastoto kabineto galėtų rengti vaizdo konferencijas. Šaltinis pranešė leidiniui „Le Parisien“: „Jie skambindavo, siuntė leketroninius laiškus ir kartais skambindavo per „Skype“ su vaizdu, kad įtikintų potencialias aukas, jog į jas iš tiesų kreipiasi ministras.“

Prancūzijos policija, siekdama išaiškinti ir surasti nusikaltėlius Tel Avive, bendradarbiavo su Izraelio kovos su nusikalstamumu organizacija „Lahav 433“. Įtariamieji buvo pagauti, kai kreipėsi į naują potencialią auką, kuri jau buvo pasirengusi sumokėti 2 mln. EUR, rašo prancūzų leidinys.

Pareigūnams pavyko susekti sukčius, kai vasario 26 d. jie palydėjo moterį į susitikimą su jais.

Du sukčiai buvo suimti, vienas bandė pabėgti, bet vėliau taip pat buvo suimtas. Pranešama, kad pareigūnai Tel Avive konfiskavo su šia byla susijusią jachtą.