„12.50 val. Viktoro Janukovyčiaus lėktuvas Dassault Falcon 900C (RA-09617) nusileido Gomelio oro uoste“, – pranešama „Telegram“ kanale „Belarusski Gayun“.

„Flighradar24“ tarnyba patvirtina, kad toks lėktuvas į Gomelį atvyko iš Maskvos šiandien.

Paskutinį kartą 2014 metais į Rusiją pabėgęs Janukovyčius Baltarusijoje buvo 2022 metų kovą – tuomet jo lėktuvas du kartus skrido iš Maskvos į Minską.

2022 metų kovo 8 dieną V. Janukovyčius pakvietė dabartinį Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį pasiduoti Rusijai.

Priminsime, kad šiandien, gegužės 24 d., Baltarusijoje yra Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, Rusijos gynybos ministras Andrejus Belousovas ir „Rosatom“ generalinis direktorius Aleksejus Lichačiovas. Dieną anksčiau Lukašenkos spaudos tarnyba pranešė, kad jo susitikime su Putinu penktadienį, gegužės 24 d., „taip pat bus keliami saugumo klausimai“.

Anksčiau Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ne kartą yra pareiškęs, kad 2014 metų orumo revoliuciją Ukrainoje laiko „perversmu“, o Viktorą Janukovyčių – Ukrainos prezidentu. 2024 metų vasarį prorusiško judėjimo tarybos pirmininkas Viktoras Medvedčukas Janukovyčių pavadino paskutiniu teisėtu Ukrainos prezidentu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)