„Ministras pirmininkas Pašinianas informavo Lukašenką, kad viršūnių susitikime nedalyvaus, ir išreiškė viltį, kad Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos partneriai palaikys jos sprendimą“, - teigiama pranešime.

Svarbu pažymėti, kad tokiu būdu šalis dar labiau atitolo nuo prorusiško rytinio karinio bloko.

Armėnijos valdžia jau kuris laikas reiškia nepasitenkinimą dėl nepakankamos organizacijos paramos valstybėms narėms. Paskutinis toks skundas, susijęs su Rusijos karinių bazių buvimu Armėnijos teritorijoje, buvo išsakytas per aktyvius veiksmus Kalnų Karabacho teritorijoje.

Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijai priklauso Rusija, Baltarusija, Kazachstanas, Armėnija, Kirgizija ir Tadžikistanas. Vasarą Armėnija atsisakė dalyvauti organizacijos karinėse pratybose „Rock-2023“, vykusiose Baltarusijoje.

Spalio pabaigoje paaiškėjo, kad Armėnijos valdžia svarsto galimybę dėl padarytų pažeidimų nutraukti Rusijos valstybinių televizijos kanalų transliacijas šalyje. Lapkričio pradžioje Rusijos Federacija pareiškė Armėnijos dalyvavimą Maltoje vykusiame Ukrainos taikos formulės viršūnių susitikime vertinanti kaip „demonstratyvų antirusišką gestą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)