„Rusų jachta „Elfin“ šiandien išvyko iš Šiaurės Korėjos Kimčcheko uosto į Vladivostoką“, – šalies valstybinei televizijai sakė Rusijos ambasados Pchenjane atstovas Denisas Samsonovas.

Rusijos konsulas Šiaurės Korėjos Čondžino mieste naujienų agentūrai „RIA Novosti“ pažymėjo, jog, Šiaurės Korėjos pareigūnų teigimu, įvyko „nesusipratimas“.

Kitas diplomatas Vladivostoke Igoris Agafonovas agentūrai sakė, kad su jachtos įgula, kurią sudaro penki nariai, susisiekta ir kad jie plaukia namo.

Šiaurės Korėjos pakrančių sargyba penktadienio vakarą Japonijos jūroje sulaikė Rusijos jachtą „Elfin“ su penkių asmenų įgula ir nuvilko ją į uostą, šeštadienį pranešė Rusijos pareigūnai.

Anksčiau vienas Rusijos ambasados Pchenjane tarnautojas nurodė, jog minėti penki asmenys buvo sulaikyti penktadienį vakare plaukdami jachta iš regatos Pietų Korėjos Busano uoste į Vladivostoką.

Penktadienį Primorės buriavimo federacijos viceprezidentas Jevgenijus Chromčenka socialiniame tinkle „Facebook“ parašė, kad rusų jachtą sustabdė „Šiaurės Korėjos žvejų“ laivas taške, esančiame už 85 jūrmylių nuo kranto, ir buvo nuvilktas į krantą.

Rusija turi nedidelę sienos atkarpą su Šiaurės Korėja ir palaiko gana draugiškus santykius su šia stalinistinio režimo valstybe.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)