Tai trečiadienį pranešė valstybinė naujienų agentūra KCNA.

Kaip skelbiama, atlikus tyrimą „atitinkama KLDR (Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos) institucija pagal Respublikos įstatymus nusprendė išsiųsti JAV ginkluotųjų pajėgų karį Travisą Kingą, kuris neteisėtai įsiveržė į KLDR teritoriją“.

Kur ir kada T. Kingas bus paleistas, nenurodoma.

Šiaurės Korėja tvirtina, kad T. Kingas prasibrovė į jos teritoriją siekdamas išvengti netinkamo elgesio ir rasinės diskriminacijos JAV kariuomenėje.

„Remiantis atitinkamos KLDR institucijos atliktu tyrimu, Travisas Kingas prisipažino, kad neteisėtai įsiveržė į KLDR teritoriją, nes prieštaravo nežmoniškam elgesiui bei rasinei diskriminacijai JAV kariuomenėje ir buvo nusivylęs nelygiaverte JAV visuomene“, – skelbė KCNA.

Travis Kingas šiuo metu yra amerikiečių globoje Kinijoje, jo sveikata gera, patvirtino JAV institucijos. 23-ejų karys esą netrukus grįš į JAV ir džiaugiasi, kad galės pasimatyti su šeima.

JAV atstovai padėkojo Švedijai bei Kinijai už jų paramą paleidžiant karį. Esą nebūta jokių susitarimų ar nuolaidų Šiaurės Korėjai.

T. Kingas Šiaurės Korėjos sieną kirto liepos 18 d. Jis buvo prisijungęs prie eksursijos po demilitarizuotają zoną tarp abiejų Korėjų. Karys turėjo grįžti į JAV, kur jo laukė sudrausminimas dėl išgertuvių ir muštynių bare, incidento su policija ir apsilankymo Pietų Korėjos kalėjime. Tačiau jis išvyko iš oro uosto, prisijungė prie ekskursijos ir kirto Šiaurės Korėjos sieną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją