Trumpame oro pajėgų penktadienio pareiškime sakoma, jog iš pradžių manyta, kad tuo lėktuvu C-17 išskrido 640 keleivių, tačiau vėliau paaiškėjo, kad į keleivių skaičių netyčia nebuvo įtraukti 183 vaikai, sėdėję žmonėms ant kelių.

Pareiškime nurodoma, kad tikslus keleivių skaičius – 823 – yra rekordinis lėktuvams C-17.

Pasak JAV prezidento Joe Bideno, amerikiečių pajėgos nuo rugpjūčio 14 dienos, kai Kabulą apsupo Talibanas, iš Afganistano išskraidino 13 tūkst. žmonių.

JAV ir jos sąjungininkės NATO skuba evakuoti tūkstančius afganistaniečių, bijančių Talibano keršto už darbą su Vakarų pajėgomis.

Italija paskelbė, kad jos kariškiai per pastarąsias penkias dienas iš Kabulo evakavo beveik 1 tūkst. Afganistano piliečių.

Nyderlandų gynybos ministerija pranešė, kad pirmoji olandų kariuomenės transportiniais lėktuvais iš Kabulo evakuotų afganistaniečių grupė atvyko į kareivines Nyderlandų šiaurėje, paverstas laikinu apgyvendinimo centru.

Prancūzija skelbia nuo pirmadienio savo kariuomenės lėktuvais iš Kabulo evakavusi daugiau kaip 570 žmonių, tarp jų mažiausiai 407 Afganistano piliečius.

Talibanui sekmadienį užėmus Kabulą desperatiškos scenos jo oro uoste, kai žmonės kabinosi į kylančius lėktuvus, taip pat padidino nerimą dėl galimos pabėgėlių krizės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)