Ministerijos teigimu, ES „galutinai patikėjo Vašingtonu ir ukrainietiškomis pasakomis apie Ukrainoje vykstančius įvykius“,rašo newsru.com.

„Papildomas sankcijų sąrašas yra tiesioginis įrodymas, kad ES šalys nusprendė visiškai nutraukti bendradarbiavimą su Rusija tarptautinio ir regioninio saugumo srityje, įskaitant kovą su masinio naikinimo ginklų platinimu, terorizmu, organizuotu nusikalstamumu ir kitais naujais iššūkiais bei pavojais. Esame įsitikinę, kad tokius sprendimus su entuziazmu sutiks tarptautinės teroristinės organizacijos. Tai, ko joms nepavyko padaryti per pastaruosius dešimtmečius – įvaryti pleištą į pasaulio visuomenės gretas – lengvai padarė Briuselis“, - rašo Rusijos URM.

„Papildomų antirusiškų sankcijų klausimu eilinį kartą aklai paklausydama Vašingtono, ES pasielgė kaip „puskarininkio našlė“, faktiškai sukeldama grėsmę tarptautiniam bendradarbiavimui saugumo srityje“, - teigė žinyba.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį buvo įvardyta 15 fizinių ir 18 juridinių asmenų, kuriems bus taikomos sankcijos.

Tarp jų pateko Federalinės saugumo tarnybos direktorius Aleksandras Bortnikovas, Rusijos Užsienio žvalgybos tarnybos direktorius Michailas Fradkovas, Saugumo tarybos sekretorius Nikolajus Patruševas ir Čečėnijos respublikos vadovas Ramzanas Kadyrovas.

Paskelbus papildomą sankcijų sąrašą, įvažiuoti į ES teritoriją buvo uždrausta iš viso 87 Rusijos ir Ukrainos piliečiams, įskaitant aukšto rango pareigūnus, politikus ir karininkus. Į „juodąjį sąrašą“ įtrauktų asmenų lėšos, laikomos ES šalių bankuose, bus įšaldytos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1760)