Apie 1.45 val. nakties vienas dronas buvo perimtas virš Maskvos Istros rajono, sakoma Gynybos ministerijos „Telegram“ pranešime.

„Preliminariais duomenimis, toje vietoje, kur nukrito nuolaužos, žalos ar aukų nebuvo, – atskirame „Telegram“ pranešime rašė Maskvos meras Sergejus Sobianinas. – Įvykio vietoje dirba gelbėjimo tarnybų specialistai“.

Taip pat 1.15 val. virš vakarinės Krymo pakrantės buvo sunaikinti du ukrainiečių dronai, o nuo 1.45 iki 2.20 val. virš pusiasalio buvo aptikti ir sunaikinti dar keturi bepiločiai orlaiviai, teigė ministerija.

Pasak Rusijos portalo „Meduza“, praėjusią naktį taip pat buvo atakuotas Oriolo miestas. Pasak regiono gubernatoriaus Andrejaus Klyčkovo, dronas „nukrito ant negyvenamosios paskirties objekto“. O „Telegram“ kanalas „Shot“ rašė, kad jis nukrito į naftos bazės rajoną ir apgadino vieną iš degalų rezervuarų. Vėliau šią informaciją patvirtino A. Klyčkovas, pridūręs, kad per ataką niekas nenukentėjo, o atvira liepsna degęs rezervuaras iki ryto buvo užgesintas.

Nuo birželio pradžios, kai Ukraina pradėjo kontrpuolimą, Rusija patiria dronų atakų bangas, kurių metu buvo apgadinti pastatai, taip pat ir sostinėje. Tačiau Rusijos pareigūnai stengiasi sumenkinti šių atakų reikšmingumą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją