Negailėdamas aštrių žodžių Ukrainos vyriausybei, verslininkas ir aršus Ukrainos kritikas pateikė keletą priežasčių, kodėl, jo nuomone, Kyjivas yra „nedemokratiškas“.

Ukraina nėra demokratijos įsikūnijimas, – pareiškė V. Ramaswamy. – Tai šalis, uždraudusi 11 opozicinių partijų. Ji konsolidavo visas žiniasklaidos įmones į vieną valstybinę televiziją. Tai nedemokratiška. Ukraina pagrasino šiais metais nerengti rinkimų, jeigu Jungtinės Amerikos Valstijos neduos daugiau pinigų. Tai nedemokratiška.“

„Ši šalis garbina nacį, komiką, vilkintį kelnes didėlėmis kišenėmis, žmogų vardu Zelenskis. Tai nedemokratiška“, – tęsė jis.

Vėliau V. Ramaswamy rinkimų kampanijos atstovai leidiniui „The Hill“ ir kitoms naujienų agentūroms sakė, kad kandidatas į prezidentus, pavartojęs žodį „nacis“, kalbėjo ne apie Ukrainos prezidentą. Neva V. Ramaswamy turėjo omenyje incidentą, įvykusį Kanados Parlamente rugsėjo mėnesį, kai Parlamentas pagerbė Ukrainoje gimusį Kanados gyventoją, 98-erių metų amžiaus karo veteraną, kuris, kaip vėliau paaiškėjo, tarnavo nacistinės Vokietijos kariuomenėje.

V. Ramaswamy yra vienas labiausiai Ukrainą kritikuojančių kandidatų į Amerikos prezidento postą ir ragina JAV nutraukti pagalbą Ukrainai. Praėjusį mėnesį jis pasiūlė užsienio politikos planą, pagal kurį Ukraina turėtų atiduoti dalį teritorijos Rusijai, kad būtų užbaigtas karas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)