"Der Spiegel" nurodė, kad Benas Zygieris, žinomas kaip "Kalinys X", rastas pasikoręs kameroje, kurioje esą nebuvo įmanoma nusižudyti, perdavė "Hezbollah" informaciją, dėl kurios buvo suimti bent du Izraeliui šnipinėję žmonės.

Savaitraštis pridūrė, kad atlikęs vidinį tyrimą nustatė, jog B.Zygieris pradėjo dirbti "Mossad" 2003 metais, rinkdamas informaciją apie Europos bendroves, palaikančias verslo ryšius su Iranu ir Sirija.

Kaip rašo "Del Spiegel", B.Zygieriui, kuris užaugo Melburne, tačiau persikėlė gyventi į Izraelį maždaug dešimt metų prieš savo mirtį, buvo nurodyta grįžti į Izraelį 2007 metais, nes viršininkai nebuvo patenkinti jo darbu.

2008 metais jis išėjo neapmokamų atostogų ir grįžo į Melburną baigti studijų, prieš tai pamėginęs užverbuoti naujų agentų Izraeliui, kad pagerintų savo santykius su viršininkais.

"Der Spiegel" nurodė, kad tuo metu jis užmezgė ryšius su "Hezbollah" šalininkais ir mėgindamas įtikinti juos dirbti "Mossad", netyčia atskleidė labai svarbią informaciją.

Be kita ko, jis savo pašnekovams paminėjo Libano piliečių Ziado al Homsi ir Mustafos Ali Awadeh vardus. Abu jie buvo suimti 2009 metų gegužę, apkaltinti šnipinėjimu Izraeliui, o vėliau nuteisti keleriems metams sunkiųjų darbų.

Pranešime sakoma, kad Izraelio saugumo pareigūnai sakė suimtam B.Zygieriui, kad nori padaryti jį pavyzdžiu kitiems, ir pareikalavo, kad jis būtų nuteistas kalėti bent dešimčiai metų.

34 metų B.Zygieris buvo rastas negyvas savo kameroje 2010-ųjų gruodį.