Jis pripažino, kad raketos „daro žalą“, bet pridūrė, kad neva „nieko ypatinga nevyksta kovos zonose, kuriose jos buvo naudojamos“. „Tas pats pasakytina ir apie užsienyje pagamintus tankus“, - teigė V. Putinas, jo interviu transliavo valstybinė televizija.

V. Putinas taip pat sakė, kad jei Ukraina bus priimta į NATO, tai padidins įtampą pasaulinėje arenoje. Per viršūnių susitikimą šią savaitę NATO pažadėjo glaudesnę integraciją su Kyjivu.

„Esu tikras, kad tai nepadidins pačios Ukrainos saugumo, o apskritai pasaulį padarys daug labiau pažeidžiamą ir sukels papildomą įtampą tarptautinėje arenoje“, – sakė V. Putinas, sukėlęs ir tęsiantis didžiausią pastarojo meto karą Europoje, jo padariniai jaučiami visame pasaulyje.

V. Putinas taip pat skundėsi, kad nėra patenkintas nei vienas Rusijos reikalavimas dėl grūdų susitarimo, jis baigia galioti liepos 18 d., Rusija nelinkusi jo pratęsti. Pagal šį susitarimą Ukraina gali eksportuoti grūdus per Juodąją jūrą.

„Noriu pabrėžti, kad nieko nepadaryta, visiškai nieko. Viskas vienpusiška“, - sakė V. Putinas ir pridūrė: „Galvosime, ką daryti, turime dar keletą dienų“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)