Baimė, kad Izraelio ir „Hamas“ konfliktas išplis į kaimynines šalis, didėja, nes po tris mėnesius trukusių Izraelio griežtų karinių atsakomųjų veiksmų po spalio pradžioje įvykusių „Hamas“ žudynių, per kurias žuvo daugiau kaip 1 200 žmonių ir dar beveik 250 buvo paimti įkaitais, Gazos ruože žuvo beveik 23 tūkst. žmonių.

Libano smogikų grupuotė „Hezbollah“ praėjusį šeštadienį paleido dešimtis raketų į Izraelį po to, kai šios savaitės pradžioje per smūgį žuvo „Hamas“ lyderis Salehas al-Arouri. Tuo tarpu „Houthi“ kovotojai suintensyvino komercinių laivų Raudonojoje jūroje atakas.

„Absoliučiai būtina užtikrinti, kad Libanas nebūtų įtrauktas į regioninį konfliktą. Aš taip pat siunčiu šią žinią Izraeliui: „Regioniniame konflikte niekas nelaimės“, – spaudos konferencijoje Beirute sakė J. Borrellis. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)