Tai ketvirtadienį Kyjive per bendrą spaudos konferenciją su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu pareiškė Ispanijos ministras pirmininkas Pedras Sánchezas, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

„Kaip vakar sakė gynybos ministrė, Ukrainai nusiųsime šešis tankus „Leopard 2A4“ ir artimiausiomis savaitėmis žiūrėsime, ar pavyks šį skaičių padidinti iki dešimties. Žinoma, mes padėsime Ukrainos kariškiams išmokti valdyti šiuos tankus“, – sakė Ispanijos premjeras.

Komentuodamas galimybę padėti saugoti Ukrainos dangų, jis pažymėjo, kad prezidentas V. Zelenskis to prašė, tačiau Ispanija turėtų išnagrinėti šį klausimą ir pasitarti su savo sąjungininkais.

Ispanijos premjeras taip pat pabrėžė, kad pagalba, kurią Ispanija, kaip ES ir NATO narė, teikia Ukrainai, skirta padėti Ukrainai apsiginti nuo Rusijos.

„Ukraina niekada nekėlė jokios grėsmės Rusijai, mes padedame šaliai, kuri gina užpultus savo žmones. Turime suprasti, kad Putinas pažeidžia visus fundamentalius įstatymus, pažeidžia Ukrainos teritorijos vientisumą, todėl ši kova yra visiškai teisėta, ji turi sulaukti mūsų bendros paramos“, – pabrėžė P. Sánchezas.

Kaip jau buvo pranešta, Ispanijos gynybos ministrė Margarita Robles trečiadienį pareiškė, kad Madridas planuoja nusiųsti Ukrainai šešis tankus „Leopard 2 A4“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją