Šaltiniai Rusijos gynybos struktūrose sakė dienraščiui „Kommersant“, kad tą pasiūlymą dabar „nagrinėja“ Rusijos vyriausybė, Gynybos ministerija ir kitos suinteresuotos šalys, susijusios su 2011 metais pasirašytas sutartimi.

Tačiau leidinys nurodė, kad Maskva nepatenkinta Prancūzijos pasiūlymu, o Gynybos ministerija tvirtina, kad Rusijos bendrovės jau yra patyrusios 1,16 mlrd. eurų išlaidų, susijusių su tais laivais.

Dviejų „Mistral“ klasės laivų likimas temdo Prancūzijos ir Rusijos santykius jau ilgiau negu metus, kai Paryžius nusprendė įšaldyti 1,2 mlrd. eurų vertės kontraktą, kai Vakarų šalys paskelbė sankcijas Maskvai dėl Krymo aneksijos ir numanomos pagalbos separatistams Rytų Ukrainoje.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas praeitą mėnesį tikino, kad tie laivai šalies ginkluotosioms pajėgoms nėra labai svarbūs ir kad Maskva juos užsakė daugiausiai norėdama padėti Prancūzijos laivų statyklai.

Vis dėlto Kremliaus vadovas leido suprasti, kad Maskva norės susigrąžinti šiam projektui išleistas lėšas.

„Kommersant“ nurodė, kad Prancūzija siūlosi grąžinti tik dalį pagal tą kontraktą sumokėtų pinigų, tuo tarpu Rusija pageidauja, kad jai būtų atlyginta už kitas išlaidas – pavyzdžiui, skirtas 400 jūreivių, turėjusių sudaryti tų laivų įgulas, mokymams, taip pat išleistas uosto infrastruktūrai Vladivostoke, kur turėjo bazuotis pirmasis iš dviejų laivų.

„Galimybė susigrąžinti Prancūzijos pasiūlyme įvardytą sumą mūsų kategoriškai netenkina“, – vienas šaltinis sakė „Kommersant“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)