Dešiniųjų pažiūrų B. Netanyahu ir buvęs kariuomenės generolas Benny Gantzas, vadovaujantis centristų blokui „Balta ir mėlyna“, apsikeitė kaltinimais dėl susidariusios aklavietės artėjant trečiadieniui – paskutinei progai suburti koaliciją ir išvengti pakartotinių rinkimų.

Naujas balsavimas vyktų tokiu pačiu principu, kaip ir rugsėjį surengti pirmalaikiai rinkimai. Pastaruosius teko sušaukti, nes balandį nė vienai partijai nepavyko užsitikrinti aiškios daugumos rinkėjų palaikymo.

Vėl nepavykus sudaryti ministrų kabineto žydų valstybėje politinė krizė pagilėtų.

„Teikėme siūlymą po siūlymo ir nieko negavome. Visišką nulį“, – sekmadienį sakė B. Netanyahu per spaudos konferenciją, surengtą vieno konservatyvaus Izraelio laikraščio.

„Balta ir mėlyna“ nenusileido nė per nago juodymą“, – pridūrė ilgametis vyriausybės vadovas.

Abi partijos pastaruoju metu tarėsi dėl vieningos koalicijos sudarymo, tačiau B. Gantzas atsisakė būti pavaldus B. Netanyahu ir priminė, kad dabartiniam premjerui iškelti kaltinimai dėl korupcijos.

„Žmonės mano, kad už korupciją gali būti atleista dėl vienokių ar kitokių politinių aplinkybių, – per tą pačią konferenciją kalbėjo centristų lyderis. – Žmonių, norinčių apsaugoti ministrą pirmininką, palaikymas akina juos.“

Po aiškaus rezultato neatnešusių rugsėjo rinkimų tiek B. Netanyahu, tiek B. Gantzui buvo suteiktos galimybės per 28 dienas pamėginti susitarti dėl veiksnios koalicijos.

Tačiau nė vienam politikui nepavyko užsitikrinti daugiau bent pusės įstatymų leidėjų paramos 120 vietų Knesete.