Straipsnyje teigiama, kad Ukrainos politikai ir analitikai nenori viešai aptarinėti šios „niūrios temos“, bet planas yra.

Praėjusiais metais davęs interviu „CBS News“, Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) valstybės sekretorius Antony Blinkenas pareiškė: „Ukrainiečiai turi planų, apie kuriuos aš nekalbėsiu ir nesileisiu į jokias smulkmenas, skirtų, kaip mes pavadintume, „vyriausybės tęstinumui“ užtikrinti.“

Straipsnyje nurodyta, kad V. Zelenskio, kaip, Vakarų manymu, teisingos kovos simbolio, statusas, jo gebėjimas maldauti savo sąjungininkų ir juos plūsti, kol pasieks savo tikslą, pasiryžimas įžūliai veržtis į svarbiausias fotosesijas ir įvairių šalių parlamentus, kur sako kalbas, – visa tai yra tiesiai į dešimtuką.

„Politico“ rašo, kad jeigu V. Zelenskis būtų nužudytas, Valdančiąją tarybą greičiausiai sudarytų Aukščiausiosios Rados pirmininkas Ruslanas Stefančiukas, Prezidento administracijos vadovas Andrijus Jermakas, užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba ir gynybos ministras Oleksijus Reznikovas. Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms toliau vadovautų Valerijus Zalužnas.

Kai V. Zelenskio paklausė, ar nerimauja dėl to, jog rusai gali pamėginti pasikėsinti į jo gyvybę, jis atsakė, kad negali sau to leisti.

„Jeigu nuolatos apie tai galvočiau, tiesiog užsidaryčiau savyje, kaip kad dabar užsidarė iš bunkerio neišlendantis Vladimiras Putinas... Žinoma, mano apsaugininkai turi galvoti, kaip mane apsaugoti, tokia jų užduotis, bet aš apie tai negalvoju“, – pareiškė Ukrainos lyderis.

Anot „Politico“, Kremliaus sąmokslininkams būtų ne pro šalį perskaityti mokslininkų Benjamino Joneso ir Benjamino Olkeno straipsnį, skirtą Amerikoje įsikūrusiam Nacionaliniam ekonomikos tyrimų biurui. Jame rašoma apie įtaką valdžios institucijoms ir karams, kurią padarė 59 nacionalinių lyderių nužudymai, įvykdyti 1875–2004 m.

„Autokratų nužudymai sukelia reikšmingų pokyčių šalies institucijose, o demokratų – ne“, – apibendrino straipsnio autoriai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)