Tai pareiškė Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjas Michailas Podoliakas, praneša „Interfax-Ukraina“.

„Ukraina neatiduos dalies savo teritorijos, kad sustabdytų karą, nes primityvūs susitarimai „teritorija mainais į taiką“ neišvengiamai tampa konflikto eskalacijos ir tolesnių karo etapų priežastimi. Bet kokia nuolaida agresoriui išprovokuoja dar agresyvesnius jo veiksmus, didina grobiko apetitą ir norą demonstratyviai paminti tarptautinę teisę“, – penktadienį socialiniame tinkle „Twitter“ parašė M. Podoliakas, reaguodamas į buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo pareiškimus.

Jis taip pat pažymėjo, kad „nė viena subrendusi ir suvereni šalis (ypač globalaus lygio ir globalaus subjektyvumo) niekada nesutiks sudaryti tokius susitarimus, jei nori išsaugoti savigarbą ir laisvę. Ir niekada nesiūlys savižudybės kitoms šalims partnerėms. Juk tai aksioma“.

Išvakarėse D. Trumpas interviu „Reuters“ pareiškė, kad, norint užbaigti karą, Ukrainai galbūt teks atiduoti Rusijai dalį savo teritorijos. Pasak jo, tai būtų „derybų objektas“, jei jis būtų prezidentas, tačiau ukrainiečiai, kurie energingai gynė savo žemę, „nusipelnė didelio kredito“.

„Manau, kad jie turės teisę pasilikti didžiąją dalį to, ką atsikovojo, ir manau, kad Rusija taip pat su tuo sutiks. Jums reikia tinkamo tarpininko ar derybininko, o mes jo šiuo metu neturime“, – sakė D. Trumpas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją