„Mes dar nepradėjome tikrojo kontrapuolimo, o Rusija jau skelbia: „Mes jau laimėjome, mes jau atlaikėme kontrataką.“ 12.00 val. dienos pradėjome tam tikrus judėjimo pirmyn veiksmus konkrečiomis kryptimis, o V. Putinas jau kalba visiškas nesąmones, nes yra žmogus, visiškai nesigaudantis karo reikaluose, ir bendrauja su propagandistais, kurie taip pat tuose reikaluose nesigaudo. Jis sako, kad štai ir baigta, kad viskas sustabdyta, kad jų produktyvumas ypač didelis ir kad jie laimi“, – televizijos laidos eteryje kalbėjo M. Podoliakas.

Jis paaiškino, kad dabartinį karo etapą galima pavadinti visos milžiniškos fronto linijos testavimu, kurį vykdo Ukrainos pajėgos.

„Rusija sutelkė viską, ką tik galėjo, ir dabar bandys atsilaikyti, kadangi supranta: jei tiktai kurioje nors vietoje, o gal net keliose vietose vienu metu, gynyba bus pralaužta, pasikartos tai, kas vyko Charkivo srityje arba kur nors kitur, o tai jau privestų prie dramatiško judėjimo, neigiamo puolimo, kaip jie tai vadina“, – kalbėjo M. Podoliakas.

M. Podoliakas paminėjo ir dabartinius Ukrainos pajėgų tikslus: pirma, likviduoti kuo daugiau mobilizuotųjų, antra, sunaikinti kuo daugiau rusų technikos.

„Atvirai sakau – kuo daugiau, kad Rusijos armija pajustų psichologinį spaudimą“, – pabrėžė M. Podoliakas.

Jis pridūrė, kad būtent naikinimu dabar ir užsiima Ukrainos pajėgos, be to, palaipsniui juda pirmyn „testavimo režimu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją