Jo nuomone, publikacijų, kuriose abejojama Rusijos sąsajomis su smūgiu Kostiantynovkai, pasirodymas užsienio leidiniuose prisideda prie sąmokslo teorijų plitimo. Todėl tai turės papildomai teisiškai įvertinti atitinkamos institucijos.

„Visuomenė tikrai gaus atsakymą į klausimą, kas iš tikrųjų atsitiko Kostiantynovkoje. Kaip ir tūkstančiais kitų Rusijos smūgių mūsų šaliai per neišprovokuotą karą atvejų“, – rašo „Telegram“ kanale M. Podoliakas.

Pasak jo, Ukrainos pareigūnai „kruopščiai ir išsamiai“ tiria kiekvieną incidentą, fiksuodami ir dokumentuodami Rusijos karo nusikaltimus. Tiriamos ir smūgio Kostiantynovkai aplinkybės.

„Bet kuriuo atveju teisinė tiesa bus nustatyta“, – pabrėžė jis.

M. Podoliakas taip pat paragino nepamiršti, kad Rusija pradėjo invaziją į Ukrainą ir kad būtent Rusija yra atsakinga už karo sukėlimą. Rusija nuolat vykdo masines raketų, bombų ir dronų atakas prieš civilinę infrastruktūrą ir taikius gyventojus, o Ukraina imasi tik gynybinių veiksmų, gina save ir savo teritorijas.

Kaip jau buvo pranešta, leidinys „The New York Times“ paskelbė atlikęs savo tyrimą dėl rugsėjo 6-osios smūgio Kostiantynovkai, pareikalavusio 16 civilių gyvybių. Žurnalistai paskelbė publikaciją, kurioje teigiama, kad ši tragedija nebuvo Rusijos apšaudymo rezultatas. Anot jų, tai buvo „nelaimingas atsitikimas“ nukritus Ukrainos raketai.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Strateginių komunikacijų valdybos atstovai pranešė, kad smūgis Kostiantynovkai tiriamas pagal baudžiamojo kodekso 438 str. „Karo įstatymų ir papročių pažeidimas“. Iki tyrimo pabaigos, pagal įstatymą, komentuoti bet kokias įvykio detales yra draudžiama ir netikslinga. Be to, Ukrainos pareigūnai įsitikinę, kad Rusijos propagandistai tikrai pasinaudotų komentarais ar prielaidomis šiuo klausimu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją