Anot tyrėjų, Jurijus Aristovas išvyko į tarnybinę komandiruotę į Lietuvą, bet vėliau suklastojo nedarbingumo lapelį ir su šeima išvyko į prabangų viešbutį Maldyvuose, „prisidengęs verslo kelione“.

Naujiena, atskleidusi šį atvejį, antradienį sukėlė karštą Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio reakciją. „Vieniems tai – salos ir kurortai karo metu, kitiems – kišenių pasipildymas šaukimo į kariuomenę biure, tretiems – kyšiai teismuose“, – sakė jis. „Bet kokia vidaus išdavystė, bet koks „paplūdimys“ ar asmeninis praturtėjimas vietoj Ukrainos interesų sukelia įniršį“, – sakė V. Zelenskis.

Tyrėjai pradėjo bylą dėl dokumentų klastojimo, už tai gresia laisvės atėmimas iki trejų metų, pranešė Valstybinis tyrimų biuras.

Ukrainos parlamentas ketina balsuoti dėl J. Aristovo,kuris taip pat yra Nacionalinio saugumo, gynybos ir žvalgybos komiteto pirmininko pavaduotojas, atstatydinimo.

Praėjusių metų vasarį Rusijai įsiveržus į Ukrainą, kilo jau keli skandalai, susiję su aukšto rango Ukrainos pareigūnais. Pirmadienį Ukraina sulaikė buvusį pareigūną iš pietinio Odesos regiono ir apkaltino jį ėmus kyšius mainais už atleidimą nuo šaukimo į kariuomenę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją