„Viskas gerai, guliu lovoje. Turiu galimybę pailsėti. Nedidelė širdies problema, nieko rimta. Žvėris tebėra stiprus“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP, kelis kartus nusijuokdamas, nors ir pavargusiu balsu.

Paklaustas, kada jį išrašys, jis atsakė nežinąs, tai priklausys nuo daktarų, ir padeklamavo posmą iš nešvankios prancūziškos dainelės: „Daktarai kaip kunigai, reikia jų klausyti“.

Vienas jo partiečių anksčiau sakė, kad ligoninėje J.-M.Le Penas atsidūrė yra patyręs „emocinių sukrėtimų“ ir streso dėl kivirčo su savo dukra ir dabartine partijos vadove Marine Le Pen (Marin Le Pen).

Pagarsėjęs savo siaubingais komentarais J.-M.Le Penas užsitraukė savo dukros Marine Le Pen, keliskart pakartojęs, kad nacių dujų kameros esančios tik „istorijos detalė“, ir mėginęs teisinti Prancūzijos Antrojo pasaulinio karo laikų lyderį Philippe'ą Petainą (Filipą Peteną), kuris kolaboravo su naciais.

Komentuodama tokius tėvo pasisakymus M.Le Pen pareiškė, kad tai „politinė savižudybė“ ir kad ji nerems jo kandidatūros rinkimuose.

„Jis mane visiškai užkniso“, – pasakė ji apie savo tėvą praėjusią savaitę.

86-erių partijos steigėjas pareiškė vietos rinkimuose nusprendęs nebedalyvauti pirmadienį po kivirčo su dukterimi M.Le Pen.

Paklaustas „Le Figaro Magazine“, kas turėtų balotiruotis vietoje jo, J.-M.Le Penas atsakė, kad geriausias pasirinkimas būtų jo 25 metų vaikaitė Marion Marechal-Le Pen (Marion Marešal-Le Pen), kylanti partijos žvaigždė, kurios pažiūros socialiniais klausimais yra laikomos konservatyvesnėmis už jos tetos Marine Le Pen.

Jam taip pat gresia drausminė nuobauda iš jo partijos.

Vadovaujamas Marine Le Pen (Marin Le Pen), kuri stengiasi išvalyti rasistinį partijos įvaizdį, kai perėmė vadžias 2011-aisiais, ultradešinysis Nacionalinis frontas (FN) pelnė virtinę laimėjimų rinkimuose.

Jos strategija padėjo užtikrinti FN daugiausiai balsų per Europos Parlamento rinkimus praėjusiais metais ir surinkti ketvirtadalį balsų per savivaldos rinkimų pirmąjį ratą praėjusį mėnesį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)