Suteikdamas mažai detalių, Rusijos antiteroristinis komitetas nurodė, kad visos suinteresuotos agentūros ėmėsi būtinų priemonių Rusijos piliečių apsaugai.

Rusijos premjero pavaduotas Dmitrijus Rogozinas, atsakingas už šalies gynybos sektorių, teigė, kad šalies gynybos institucijos įvedė papildomas antiteroristines saugumo priemones, pranešė naujienų agentūra „Interfax“.

„Islamo valstybė“ prisiėmusi atsakomybę už išpuolius Paryžiuje, per kuriuos žuvo 127 žmonės, ketvirtadienį išplatino vaizdo įrašą, kuriame pagrasino „labai greitai“ surengti atakas Rusijoje.

Maskva prieš mėnesį pradėjo oro antskrydžių kampaniją Sirijoje, kuri, pasak Kremliaus, nukreipta prieš „Islamo valstybę“ ir kitas toje šalyje veikiančias teroristines grupuotes. Prezidentas Vladimiras Putinas tikino, kad Rusija privalo veikti iš anksto, kad būtų užkirstas kelias terorizmo plitimui.

Šį savaitgalį V. Putinas dalyvaus Didžiojo dvidešimtuko (G20) viršūnių susitikime Antalijoje, Turkijoje. Tikimasi, kad per susitikimą bus aptariama terorizmo problema.

Šeštadienį Rusijos transporto ministras Maksimas Sokolovas pranešė, kad ministerija imsis transporto saugumo priemonių. „Rusijos geležinkeliai" pareiškime nurodė, kad bus imamasi papildomų priemonių stiprinant saugumą ir kontrolę judriausiose geležinkelių tinklo vietose.

Federalinė aviacijos agentūra „Rosaviatsia" pranešė negalvojanti apie skrydžių į Prancūziją sustabdymą, nors tikimasi, kad šalies oro uostuose bus sustiprintos saugumo patikros.